torsdag 11 mars 2010

Recept- Björnbär i pannacotta

Mandelbotten
25g mandlar
175g mandelmassa
180g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 kryddmått bakpulver

Smörj en form ca 23cm i diameter. Hacka nötterna och strö dom i formen.
Riv mandelmassan. Tillsätt smöret och rör detta poröst.
Arbeta in äggen ett i taget, och rör sist ner vetemjöl och bakpulver.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25minuter.
Låt svalna på galler.

Pannacotta
3 gelatinblad
5 dl grädde
5msk socker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, koka upp med grädde och socker, låt sjuda i 3-4 minuter.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen.
Ställ i kylskåp och rör om då och då tills den är krämig.

Björnbärsmousse
2,5 dl björnbärspuré (mixa 350g bär och passera i en sil)
100g florsocker
4 gelatinblad
3,5 dl grädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp lite av björnbärspuren, ta från plattan och rör ner gelatinbladen.
Blanda resten av björnbärspurén med florsocker. Blanda i gelatin-purén.
Vispa grädden luftigt och vänd ner i björnbärspurén.

Björnbärsgelé
2 gelatinblad
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1/2 dl björnbärspuré

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp socker vatten och puré.
Rör ner gelatinbladen. Låt kallna i rumstemperatur.
Stryk på tårtan, och låt det stelna i kyl.

3 kommentarer:

Eleonore sa...

Vilken härlig blogg du har, mumsiga recept!

Jaså? man kan ju vänta sig lite Wertherssmak iaf, tråkigt!

Marias kakburk sa...

Absolut!

Jösses, jag vågar nog int ens räkna mina böcker, det är en del :)

Är det här receptet från Ica, tycker jag känner igen det, eller var det med jordgubbar..som sagt det blir en del recept att hålla reda på:)

Kristin sa...

Nej receptet kommer från Steinbrenner & Nybergs bakbok, men sen har jag ändrat det lite.