Glad midsommar!
Årets tårta blev en marängtårta med jordgubbar, vaniljglass och lemoncurd. Enkelt och väldans gott!
Förbered gärna ingredienserna i förväg men lägg ihop tårtan strax innan servering så att marängen håller sig krispig!
Marängtårta med jordgubbar & lemoncurd
Marängbotten
3 äggvitor
1,5 dl socker
Vispa äggvitan och 1/2 dl socker till vitt skum. Tillsätt sedan resten av sockret under vispning och vispa till en maräng.
Spritsa eller bred ut marängen till en rundel på en plåt och baka på 100 grader ca 1,5 timme eller tills marängen känns torr. Låt svalna på bakgaller.
Lemoncurd
2 ägg
1 1/2 socker
2 citron
50 g smör
Blanda ägg, socker, rivet ciitronskal och saft i en kastrull.
Värm under omrörning tills krämen tjocknar, den får inte koka.
Rör i smöret och häll sedan över i en burk och ställ i kylen.
3 dl vispgrädde
1/2 liter vaniljglass
1 liter jordgubbar
Vispa grädden och blanda med ca 1 dl lemoncurd.
Rensa och dela jordgubbarna på mitten.
Lägg 2/3 av lemoncurdgrädden på marängbottnen.
Strö över hälften av jordgubbarna och skeda över vaniljglass.
Lägg på resten av grädden och till sist resten av jorgubbarna.
Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar