tisdag 5 november 2013

Enkel bärkaka

 
Oj vilket långt blogguppehåll jag haft!
Jag har fotat det mesta som jag bakat så nu tänkte jag göra ett försök att komma ikapp här på bloggen, vilket kommer att innebära en del glass och kakor från i somras.
Först ut är denna enkla sockerkaka som man kan fylla med de bär man gillar, färska eller frysta spelar ingen roll och gott blir det!
 
Receptet kommer från Söta saker
 


Enkel bärkaka

100g smör
2 ägg
3dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl bär

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda samman alla ingredienser, bären sist så de inte går sönder.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-40  minuter. Kakan ska bli fast men inte helt torr, och den kan behöva lite längre gräddningstid om man använder frysta bär. Klart!

Inga kommentarer: