Åhh vilka goda kakor det här blev! Sega mandelkakor med smak av bittermandel, väldigt enkla att göra dessutom. Perfekt att baka om du har några äggvitor över.
Recept från Buffé
ca 40 kakor
200g mandel
2 bittermandlar
1 1/4 dl socker
2 äggvitor
florsocker - att rulla i
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa mandeln fint i en matberedare.
Tillsätt socker och riven bitterbandel och mixa lite till.
Häll över i en bunke och rör ner en äggvita (ovisspad) i taget.
Forma ca en tsk av smeten till en boll och rulla i florsocker.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Låt svalna på galler.
2 kommentarer:
Tack för din kommentar, det toppingen lät inte helt fel heller!
Kakorna låter ljuvliga!
Ha en fin lördag!
Kakorna ser goda ut! Säkert något som passar bra till en kopp kaffe!!
:-)
Skicka en kommentar