tisdag 15 juni 2010

Macarons

Häromdagen provade jag på att baka macarons. Jag har läst mycket om dom små söta kakorna i andra bloggar så mina förväntningar var höga. Eftersom jag aldrig smakat macarons innan så har jag inget att jämmföra med men jag tyckte dom var lite väl söta, kanske var det fyllningen? Har ni nån favoritfyllning så tipsa mig gärna!
Jag gjorde efter det här receptet och min macarons var ljusrosa och fyllda med hallon&vitchokladkräm.

9 kommentarer:

Karin - Bakakakan sa...

Jag provade göra de också i helgen som var, men hade inget recept med sockerlag. Jag gjorde enligt recept som jag har skrivit på min blogg, bara malda mandlar, socker och maräng.

Jag fyllde mina med nutella frosting, tycker det var gott men det blir ganska sött eftersom maränger i sig är så söta.
/ Karin - Baka Kakan

Linda sa...

Grattis till tredje plats i Nationaldagskakan tävlingen :-)
Såg inlägget på webtv som du länkat till och där pratar Yvonne om att recepten ska finnas på förkvälls hemsida. Jag hittar dom inte alls :-( Din fyllning med rabarberkompott lät ju super. Du har inte lust att delge mig det? :-)

TårtOlga sa...

Ser i alla fall mycket fina och goda ut. Jag har också läst jättemycket om de här kakorna och har nog själv höga förväntningar på hur de kommer att smaka. Måste testa

Kristin sa...

Linda: Tack! Receptet finns på arlas hemsida http://www.arla.se/nationaldagstartan/
Gå in under finalister så hittar du receptet.

Tina N sa...

Blir sött för att det är maräng, men prova att smaksätta marängen med citronessens och ha kaffetryffel mellan. Blir också lite mindre sött med moccaessens i marängen och lakritstryffel mellan. Förvara dem gärna ett dygn i kylen innan du äter dem! :)

Daniella - BakeCake sa...

Vilka jätte fin macarons!

Och nu har månadens andra tävling startat! Denna gång kan du vinna underbara produkter från "Lyckas med Mat". Tävlingen avslutas den 27 juni.

Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

madde sa...

Fina:D


Jag måste även passa på att tipsa dig om min nya tävling, där du kan vinna ett förekläde helavägen från Carolyn´s Kitchen i LA, du har bla kunnat se dessa i "Svenska Hollywood Fruar"

http://maddesmumms.blogg.se/2010/june/tavling-i-sammarbete-med-carolyn-s-kitchen.html

Erika - Bakglädje sa...

Jag är också sugen på att testa att baka dessa. Har tyvärr inget tips på fyllning eftersom jag inte gjort några själv men jag tror att jag ska testa päronsmak när jag provbakar.
Kram Erika

Kristin sa...

Tina: tack för tipsen, kaffetryffel ska testas nästa gång!

Daneiella&madde: Självklart vill jag vara med i era tävlingar, riktigt fina priser!

Erika: päronsmak verkar också gott!