torsdag 21 oktober 2010

Lakritskolapraliner

De här pralinerna blev riktigt lyckade! De består av ett mörkchokladskal fyllt med mjuk kola smaksatt med lakrits, det blev en väldigt god kombination!




Mjuk kola
Till ca 24 praliner

1 dl vispgrädde
30g socker
40g glykos
65g vitchoklad
50g smör
smaksättning t.ex. lakrits, kaffe, vanilj m.m.

Häll grädden, socker och glykos i en kastrull.
Koka upp och låt koka till 103 grader.
Ta kastrullen från plattan.
Hacka den vita chokladen och rör ner i kolan.
Tillsätt rumstempererat smör och samksättning.
Rör om tills massan är elastisk.
Låt svalna till 27-28 grader och fyll sedan kolan i en spritspåse och fyll dina färdiga pralinskal.
Låt stelna i kyl.

6 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

Åhh vad goda dom ser ut! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Blir alltid så sugen på att testa på att göra egna praliner när jag kikar in här hos dig =) Lakrits och choklad är ju en sådan god kombination!

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad smarrigt. Måste testa att göra praliner någon gång. Vart köper man formar att göra dem i?

Sandra sa...

Det där kan ju inte bli annat än gott! Mums!

Kristin sa...

Formar finns att köpa på
www.mumsigt.se eller
www.pralinformar.se

Annica - annicake sa...

Mmmm! ser underbart goda ut!!