måndag 6 juni 2011

Lata Sommarfrallor

Dessa frallor rör man ihop på kvällen, låter jäsa i kylen över natten, skär upp i bitar på morgonen och gräddar i 20 minuter och sedan har du nybakta frallor till frukost!
Väldigt smidigt, nästan ingen arbetsinsats och goda frallor!



Receptet kommer från senaste nummret av Buffé.

Lata Sommarfrallor:
12-16 Frallor

25g jäst
5dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
10-12 dl rågsikt (jag bytte ut lite av mjölet till fint rågmjöl)

Rör ut jästen i det kalla vattnet, Tillsätt honung, olivolja, salt och mjölet.
Blanda ihop till en smidig deg. Täck bunken med lock eller handuk och ställ i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader på morgonen. Ta fram degen och häll ut den på mjölat bakbord, knåda inte.
Häll över lite mjöl och skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter, Klart!


1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Frallor är ju så goda. Det receptet spar jag.