Stod det 1 ½ gram jäst stämmer det alldeles utmärkt, eftersom det är ett surdegsbröd har man i jäst bara för att snabbt starta jäsningsprocessen, och då behöver man ytterst lite.
Men ska man baka riktigt surdegsbröd, och inte jästbröd med surdegssmak (som Sebastien Boudet så fint uttrycker det) så är jäst totalt förbjudet. Just därför att det absolut inte behövs. Istället får man jäsa det lite längre, men det gör också att surdegskulturen och de naturliga bakterierna riktigt gottar till sig och man får ett riktigt bra bröd. Bakar du med mjöl utan tillsatser också så blir det finfint!
2 kommentarer:
ser jättegott ut,men så tycker ja allt från frankrike är super gott
Stod det 1 ½ gram jäst stämmer det alldeles utmärkt, eftersom det är ett surdegsbröd har man i jäst bara för att snabbt starta jäsningsprocessen, och då behöver man ytterst lite.
Men ska man baka riktigt surdegsbröd, och inte jästbröd med surdegssmak (som Sebastien Boudet så fint uttrycker det) så är jäst totalt förbjudet. Just därför att det absolut inte behövs. Istället får man jäsa det lite längre, men det gör också att surdegskulturen och de naturliga bakterierna riktigt gottar till sig och man får ett riktigt bra bröd. Bakar du med mjöl utan tillsatser också så blir det finfint!
Skicka en kommentar