torsdag 19 december 2013

Saffranskladdkaka

Denna kladdiga kaka tyckte jag blev fantastikst god!
Kakan blev ska vara mycket kladdig när man tar ut den ur ugnen men den sätter sig när den svalnat och man ställt den i kylen. Jag föredrog att äta kakan lite mer rumstempererad så jag micrade några sekunder så blev den perfekt!
Receptet kommer från Matplatsen
 
Saffranskladdkaka

200 g vit choklad
200 g smör
0,5 g saffran (1 påse)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt saffran. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 min 175 C (den ska vara rejält kladdig, den sätter sig när den kallnar sen). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten).

1 kommentar:

matochbakverkstan sa...

Den ser väldigt god ut!