lördag 18 september 2010

Halloncurd

Halloncurd

500 gram hallon
1 dl socker
50 gram smör
2 msk maizena
2 äggulor
2 ägg

Mixa hallonen och passera genom en sil.
Koka upp hallonpurén, men spara en 1/2 dl, med socker och smör.
Rör ut maizenan i  den sparade hallonpurén. Rör ner i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner i dem i vätskan.
Ställ tillbaka på spisen och värm under konstant vispning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en burk och låt svalna

4 kommentarer:

bagerskan sa...

Vilken härlig tårta! Berätta gärna hur du gjort den + vad kakaogelé är för något, låter spännande!

Kram Karin

Sanne Erlandsson sa...

Ser jätte smarrig ut! Funderade också på vad kakaogele är???

Cupcakesfluffan sa...

Vilken härlig tårta, låter så gott

Kristin sa...

Tack så mycket!
Kakaogelé är som fruktgelé men det är gjort på kakao och grädde istället för fruktpuré. Vill ni ha receptet så säg till så skriver jag ut det!