fredag 24 september 2010

Äppelmos

Häromdagen fick jag 2 påsar med äpplen av min pappa som kommer från hans äppleträd. Jag gjorde äppelmos av en del av dem, och när man gör mos på dessa äpplen får moset en härlig röd färg!Jag vill inte ha så sött äpplemos så jag sockrar inte så mycket och då är det bäst att frysa in äpplemoset så att det håller.

9 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Vilken härlig färg på äppelmoset, ser så gott ut

Marie L sa...

Härlig blogg! Kika gärna in i min Bak/mat blogg! http://marielejon.blogg.se/ Ha en fin helg! / Marie

Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg... sa...

Sv: Tack för din fina kommentar om min tårta!!

Vilken enastående vackert färg det blev på ditt äpplemos!! Det är synd att jag inte gillar äpplemos för vi har hur mycket äpplen som helst i trädgården.. =/

Sanne Erlandsson sa...

Åhh vilken mysig färg. Vet du vilken sort det är på äpplena. Håller på att plantera en fruktträdgård och skulle vilja ha någon bra äppelsort till mos o denna var ju superläcker!

Kristin sa...

Ja visst blir det en härlig färg!
Sanne: äpplesorten heter Mio och till mos är den väldigt god men som ät äpple tycker jag personligen att sorten är sådär för den har så tjockt skal men det är ju en smaksak...

tina sa...

:-O Vilken fantastisk färg på äppelmoset! Genast känns mitt blekgula mos i frysen lite färglöst!

Helena sa...

Jag håller med alla föregående talare om att färgen på äppelmoset är helt underbar, det ser mycket läckrare ut än vanlig äppelmos!

Anonym sa...

Vad använder du för recept?

Kristin sa...

Jag använder inget recept, utan klyftar äpplen med skal och kärnhus kvar. Kokar så att äpplerna blir mjuka. Sedan kör jag dom i min electrolux assistent med passertillsattsen. Sedan blandar jag i lite socker i det färdiga moset efter smak, superenkelt(om man har en assistent)!