tisdag 25 september 2012

Chokladglass med romrussin

Chokladglass har jag aldrig varit speciellt förtjust i men man får väl ändra sig? För denna glass blev fantastiskt god och krämig! Förutom choklad hade jag också i romrussin i glassen, mums!


Chokladglass med romrussin

5dl grädde
3 dl mjölk
1/2 vaniljstång
6 äggulor
2 dl socker
50 g mörk choklad
1 dl russin
3 msk rom

Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ner gräddmjölken och häll sedan tillbaka det i kastrullen.
Värm under omrörning till 85 grader.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll över den varma glassmeten och rör tills chokladen är smält.
Ställ glassmeten i kylen några timmar eller över natten.
Blanda russin och rom och låt stå några timmar.
Ta upp vaniljstången och kör glassen i glassmaskin.
Tillsätt russinen när glassen nästan är färdig.

Inga kommentarer: