måndag 7 januari 2013

Apelsinglass med chokladrippel

Denna glass med apelsinsmak tycker jag blev ganska god, inte så krämig i konsistensen som jag önskade. Chokladripplen blev mycket god och hade bra mjuk konsistens även som fryst!

Apelsinglass
4 dl grädde
3 dl mjölk
6 äggulor
2 dl socker
2 apelsiner, rivet skal och saft

Koka upp grädde, mjölk och rivet apelsinskal.
Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ner apelsinsaft.
Sila bort apelsinskalen från gräddmjölken och blanda sedan med äggvispet.
Värm under omrörning till 85 grader.
Låt svalan och ställ sedan smeten några timmar i kyl eller över natten.
Kör i glassmaskin.

Chokladrippel
1 dl grädde
100g mjölkchoklad

Koka upp grädden.
Häll i hackad choklad och rör tills allt smält.
Låt svalna och varva sedan glass och chokladrippel i en burk och ställ i frysen.

Inga kommentarer: