måndag 18 mars 2013

Hallonrulltårta

Oj vad jag ligger efter i att uppdatera bloggen, dessa rulltårtor bjöd jag på i Januari!
Den ena är fylld med grädde blandat med hallon & rabarbersylt och den andra med grädde och tinade frysta hallon. Jag gillade varianten med hela hallon bäst!


Hallonrulltårta

3ägg
2dl socker
1/4 tesked vaniljpulver
2dl vetemjöl
2tsk bakpuler
1/2 dl mjölk

2 dl vispgrädde
1-2 dl tinade frysta hallon

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vänd ner i smeten.
Tillsätt sist mjölken.
Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda på 250 grader ca 5 minuter.
stjälp upp kakan på ett sockrat akplåtspapper och dar bort pappret kakan gräddats på.
Låt svalna och bred sedan på vispad grädde och strö över hallon.
Rulla ihop och förvara i kylen, Klart!

1 kommentar:

Suzanne sa...

Rulltårta känns som en bortglömd skatt. Det är ju så fantastiskt gott! Fina=)