tisdag 15 september 2009

Choklad Mazariner

För ett tag sen bakade jag egna mazariner med smak av choklad och kaffe. Dom var väldigt uppskattade av dom som smakade och var inte speciellt svåra att göra.

Botten:
3dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl strösocker
100 g kallt smör
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna och ny ihop med smöret i en bunke.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila i kylen 1 timma.

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
3 ägg
2 msk kakao

Riv mandelmassan och blanda ihop den med smöret till en slät konsistens.
tillsätt äggen ett i taget och sedan kakaon.

Kavla ut bottendegen till rundlar och tryck ut i mazarinfromar.
Fyll med fyllning.
Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt savlna

Glasyr:
3dl florsocker
1msk kakao
4 tsk starkt kaffe

Rör ihop till en tjock glasyr.
Bred ett lager på varje mazarin och strö över kokosflingor.

Inga kommentarer: