För ett tag sen bakade jag egna mazariner med smak av choklad och kaffe. Dom var väldigt uppskattade av dom som smakade och var inte speciellt svåra att göra.
Botten:
3dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl strösocker
100 g kallt smör
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna och ny ihop med smöret i en bunke.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila i kylen 1 timma.
Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
3 ägg
2 msk kakao
Riv mandelmassan och blanda ihop den med smöret till en slät konsistens.
tillsätt äggen ett i taget och sedan kakaon.
Kavla ut bottendegen till rundlar och tryck ut i mazarinfromar.
Fyll med fyllning.
Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt savlna
Glasyr:
3dl florsocker
1msk kakao
4 tsk starkt kaffe
Rör ihop till en tjock glasyr.
Bred ett lager på varje mazarin och strö över kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar