Bullar var länge sen jag bakade men nu tog jag de sista raberberna för året och gjorde smarriga rabarberbullar!
Raberberbullar
ca 30 stycken
50g färsk jäst
150g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1dl strösocker
1tsk stötta kardemummakärnor
2krm salt
ca 12 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. värm mjölken lite och häll över jästen.
blanda i det mjuka smöret, socker, kardemumma, salt och vetemjöl.
Arbeta till en smidig deg (gärna i assistent om du har) ca 5 min. jäs i 30-60 minuter till dubbel storlek.
Fyllning
75gram smör
100 gram riven mandelmassa
1tsk stötta kardemummakärnor
1tsk vaniljsocker
Rör ihop allt.
Smaksättning
300 gram rabarber skuren i bitar
Ta upp degen på bakbordet, kavla ut till en stor avlång platta.
Bred på fyllningen och strö över rabarber
Rulla ihop till en rulle och skär i bitar.
Lägg i fromar på en plåt och jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader
pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
grädda i ca 15 minuter.
låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar