Den här supergoda tryffeln gör jag varje år, den riktigt smälter i munnen!
För att göra det lite enkelt brukar jag istället för att göra kulor och chokladdoppa, pensla choklad på tryffelkakan och sen skära i bitar, det är så mycket som ska chokladdoppas ändå.
75g hallonpuré (100g hallon mixas och passeras)
1dl socker
50g smör
1/2 dl vispgrädde
125g mörk choklad
125g mjölkchoklad
+200 g mörkchoklad att pensla på eller doppa i.
Koka upp hallonpuré, socker, smör och grädde
bryt chokladen i bitar, lägg i och rör tills den smälter
Bred ut massan i en form och låt den stelna
pensla choklad på ena sidan låt stelna
vänd och pensla andra sidan
skär i bitar
1 kommentar:
Vad smart att göra rutor av tryffelsmet istället för kulor! Speciellt med de chokladdoppade kulorna snarare än de kakaorullade kan ju chokladskalet lätt ta över fyllningens smak. Vilket jag ibland kan tycka tyvärr är fallet med cake pops till exempel...
Skicka en kommentar