Månadens sötsak denna månad är två smaker och mitt bidrag blir rödavinbär&kardemumma som jag tycker blev en väldigt god kombination i denna kaka. Kakan är täckt med en blandning på philadelphia och kolasås, gott och väldigt enkelt!
Rödavinbärskaka
Till en form 20x30cm:
150g smör
1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl rödavinbär
2 dl rödavinbär till garnering
Kolaglsyr:
300g philadlephia
1 dl kolasås
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör och mjölk
Blanda vetemjöl, bakpulver och vanilsocker och vänd ner i smeten.
häll smeten i en form ca 20x30cm täckt med bakplåtspapper.
Strö över 3 dl vinbär.
Grädda kakan på 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna.
Blanda ihop glasyren och bred över kakan. Garnera med vinbär, Klart!
6 kommentarer:
Gud vad gott detta lät! Det här måste testas :)
Vad gott det ser ut, måste helt klart testas här hemma
Hej! Du som har koll på bak o mycket inom bak, jag är på jakt efter en sockerkaksform i form av en stegrande häst, har du nån aning om vart jag skulle kunna få tag på en sån form? Svara gärna till mailen eller till bloggen. Mvh Jenny
Wow, vilken kaka! Ser jättegod ut! :-)
Den ser jättegod ut. Vill du dela med dig av receptet?
erika: absoult jag lägger upp receptet här lite senare idag..
Skicka en kommentar