måndag 20 september 2010

Scandinavian cake show

Igår var jag på tårtutställningen Scandinavian cake show i Kungälv. Det fanns många fina tårtor att titta på men många tårtor ser mer ut som skulpturer än tårtor och jag tycker att en tårta ska se ut som en tårta...
Det fanns också några duktiga engelska sockerkonstärer som visade hur man gör olika dekorationer och det var väldigt roligt att titta på!
Årets tema för motivtårtor var Min drömsemester och för bröllopstårtor Retro 70-tal. Här är några av mina favoriter:


7 kommentarer:

Lena-Tårtan sa...

Fantastiska tårtor! Själv jobbade jag den här helgen och kunde därför inte besöka mässan, men nästa år så...

Tulipan´s bakverk sa...

gode tid vilka ljuvligt vackra tårtor. Ville åka på detta evenemang själv men kom annat emellan. Gillade B17 den med "porslins" blommorna.. jösses så läcker den var :)

sana sa...

Fantastisk!!

Danielle sa...

Jag var också där! Fast på lördagen. Jag blev riktigt förtjust i Paristårtan, kanske mest för att jag älskar Paris och kände igen mig men också för alla vackra detaljer. Sen gillade jag verkligen B6 också, dekorationerna var enkla men väldigt spännande. Jag ska definitivt titta lite extra på dem inför kommande cupcakesbak!

Sanne Erlandsson sa...

Vilken rolig utställning! Håller med dig om att en tårta gärna får se ut som en tårta. Har många gånger funderat över hur 17 man ska kunna skära vissa tårtor och att det måsta bli väldigt mäktigt med stora figurer i sugarpaste eller liknande!

Kristin sa...

Ja det fanns en hel del vackra tårtor att titta på!
Danielle: håller med dig om att paris-tårtan hade väldigt fina detaljer! Ja blommorna på B6 ska jag nog härma till någon egen tårta.

Milli sa...

Håller med dig om att många mer liknande skulpturer än tårtor men de fanns jättemycket vackert att se :)Gillade också Paristårtan mest och funderar på hur lång tid den egentligen tog att göra.