måndag 1 november 2010

Ägglikörspraliner

Ägglikörs pralinen i aladdin-asken tycker jag är den godaste pralinen i den chokladasken (tyvärr har dom tagit bort den nu) så när jag hittade detta receptet var jag så klart tvungen att testa att göra egna. Jag tyckte inte tryffelsmeten smakade tillräckligt av ägglikör så jag tog dubbelt så mycket som stod i receptet, då blev det bättre men jag hade ändå önskat en lite tydligare smak av ägglikör. Tryffelsmeten blev ganska lös (på grund av att jag hällde i så mycket likör!) men det tycker jag passar bra till den här fyllningen som blev mycket god tillsammans med det mörka chokladskalet!

Ägglikörspraliner

Detta receptet blir ganska mycket, så ska du göra till en pralinform på 24 praliner räcker det gott och väl med halva receptet.

1 dl vispgrädde
1 ½ msk glykos
200 g vit choklad, hackad
25 g osaltat smör
1 dl ägglikör (5cl enligt orginalreceptet)

Koka upp grädden tillsammans med glykos i en kastrull.
Häll grädden över den vita hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och häll slutligen i likören.
Rör tills smeten är slät och har blandat sig väl.
Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll de färdiga chokladskalen med tryffel och låt dem stelna.

7 kommentarer:

bagerskan sa...

Dom ser underbart goda ut!!

Cupcakesfluffan sa...

Ser himla fina ut

Tulipan´s bakverk sa...

VAd gott det ser ut :)

Sanne Erlandsson sa...

Så himla läckra! Hur får du dem så blanka??

Kristin sa...

Tack så mycket!

sanne: dom blir så blanka när man använder dessa pralinformar:
http://www.pralinformar.se/?p=productsList&iCategory=2&sName=Pralinformar

Erika - Bakglädje sa...

Jag har tänkte försöka mig på praliner så jag blev jätteglad när jag såg att du lagt ut ett recept. Det kommer jag antagligen att prova, hoppas jag hinner testa innan jul.

Kristin sa...

Vad kul, klart du ska prova! Undrar du något angående tillverkningen så får du gärna fråga, jag är ingen expert men lite kan jag!