tisdag 9 november 2010

Citron&Hallonrutor

Denna kaka består av en botten med kokos och citronfyllning, nästan som lemoncurd, med hallon, den smakar nästan lite cheesecake fast det inte är någon färskost i. Kakan blev väldigt frisk och god!

Receptet kommer från Två systrars söta

ca 15 rutor

1dl strösocker
3dl vetemjöl
125g smör
1 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 dl kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20x30 cm med bakplåtspapper
Mixa ihop socker, mjöl, smör, mjölk, bakpulveroch kokos i en matberedare till en deg.
Tryck ut degen i formen och grädda ca 25 minuter tills kakan blivit gyllenbrun.

Fyllning
3 msk maizena
3 dl matlagningsgrädde
8 ägg
5 dl strösocker
2 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citron
2-3 dl hallon (färska eller frysta)

Vispa ut maizena med 1 dl av grädden. Tillsätt resten av grädden, ägg, socker, citronskal och citronsaft.
Värm under omrörning tills smeten börjar tjockna, den får inte koka, och ta från plattan.
Häll fyllningen i pajskalet och tryck försiktigt ner hallon över hela ytan.
Grädda i ca 15-20 minuter tills kakan är fast. Låt kakan svalna i formen och skär upp i rutor. 

7 kommentarer:

bagerskan sa...

Det ser riktigt gott ut!
Du har väl inte missat min bakbloggskarta?
Ett kul sätt att samla alla bloggar!
http://maps.google.se/maps/ms?ie=UTF8&hl=sv&t=h&msa=0&msid=101767545453542165814.00049395b21187a58f9e7&ll=62.552857%2C14.853516&spn=14.275603%2C16.699219&z=4&source=embed

Må så gott, kram Karin

Tulipan´s bakverk sa...

Den där är jättesmarrig! ;)

Bakverk och Fikastunder sa...

Låter gott :-)

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det ser ut

MATBLOGGEN sa...

Så gott det ser ut!

Sanne Erlandsson sa...

Den ser väldigt god ut. Har du lust att lägga ut receptet, jag har nämligen inte köpt denna bok ännu.

Kristin sa...

Så, nu har jag lagt upp receptet!