Denna kaka består av en botten med kokos och citronfyllning, nästan som lemoncurd, med hallon, den smakar nästan lite cheesecake fast det inte är någon färskost i. Kakan blev väldigt frisk och god!
Receptet kommer från Två systrars söta
ca 15 rutor
1dl strösocker
3dl vetemjöl
125g smör
1 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 dl kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20x30 cm med bakplåtspapper
Mixa ihop socker, mjöl, smör, mjölk, bakpulveroch kokos i en matberedare till en deg.
Tryck ut degen i formen och grädda ca 25 minuter tills kakan blivit gyllenbrun.
Fyllning
3 msk maizena
3 dl matlagningsgrädde
8 ägg
5 dl strösocker
2 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citron
2-3 dl hallon (färska eller frysta)
Vispa ut maizena med 1 dl av grädden. Tillsätt resten av grädden, ägg, socker, citronskal och citronsaft.
Värm under omrörning tills smeten börjar tjockna, den får inte koka, och ta från plattan.
Häll fyllningen i pajskalet och tryck försiktigt ner hallon över hela ytan.
Grädda i ca 15-20 minuter tills kakan är fast. Låt kakan svalna i formen och skär upp i rutor.
7 kommentarer:
Det ser riktigt gott ut!
Du har väl inte missat min bakbloggskarta?
Ett kul sätt att samla alla bloggar!
http://maps.google.se/maps/ms?ie=UTF8&hl=sv&t=h&msa=0&msid=101767545453542165814.00049395b21187a58f9e7&ll=62.552857%2C14.853516&spn=14.275603%2C16.699219&z=4&source=embed
Må så gott, kram Karin
Den där är jättesmarrig! ;)
Låter gott :-)
Så gott det ser ut
Så gott det ser ut!
Den ser väldigt god ut. Har du lust att lägga ut receptet, jag har nämligen inte köpt denna bok ännu.
Så, nu har jag lagt upp receptet!
Skicka en kommentar