söndag 30 januari 2011

Apelsinskorpor med mjölkchoklad

Det här blev en riktigt lyckad kombination med rivet apelsinskal och saft tillsammans med mjölkchoklad och lite hackade pecannötter i skorporna.

Detta recept tycker jag är ett bra basrecept för knapriga skorpor.

2 ägg
2 dl socker
1/2 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

100-150g nötter
100-150g  hackad choklad
Smaksättning t.ex. apelsin, citron, kardemumma, vanilj, lavendel eller hallon.

Blanda ihop ägg, socker, salt och smaksättning.
Tillsätt 3 dl av vetemjölet tillsamans med bakpulver.
Blanda i choklad och nötter.
Blanda i resten av vetemjölet. Passa så att det inte blir för mycket.
Rulla ut till 3 längder och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter.
Ta ut skorporna och skär i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och torka skorporna en timma.
Klart!

2 kommentarer:

Millan sa...

Vad gott det där lät! Har bara gjort juligare varianter tidigare, men denna ska nog testas.

tina sa...

Detta låter gott!