lördag 8 januari 2011

Hallontryffel

Här kommer det sista julgodiset jag gjorde i år, min goda hallontryffel.
Jag gjorde lite annorlunda mot hur jag brukar göra dom genom att chokladdoppa och sedan lägga bitar av överföringsark på innan chokladen stelnat. Det blev riktigt snyggt!

Men jag hatar verkligen att chokladdoppa. Jag annvänder marabou mörk som jag tempererar innan jag doppar och det blir inte bra. Det blir för tjockt med choklad, jag får "fötter" på bitarna och jag tycker det tar alldeles för lång tid och så blir det ändå inte snyggt.  Jag vet att jag provade med blockchoklad förra året och det var mycket enklare men chokladsmaken är inte lika god. Har någon tips på chokladdoppning får ni gärna dela med er, annars kommer jag bara gjuta praliner i fortsättningen...


2 kommentarer:

Pernilla -Bli min jäst sa...

Vad snygga de blev! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med dopp-problemet :(

Chatrin Loov sa...

Jag gjorde de här men lyckades inte få tryffeln så pass stel att det gick att skära den i bitar, fick rulla till bollar, sätta in i frysen, rulla dem jämnare, sätta in i frysen igen och sen doppa. Brukar du låta dem stå och stelna länge?

Ang. doppproblemet, det ÄR svårt! Men mina tips är; använd den finaste choklad du kan hitta och ha ett bra redskap (jag tycker att en doppgaffel med två horn är bäst, också böjer man till den). Sen doppar man, lägger ner pralinen, doppar en ny, flyttar den första man doppat, doppar en ny, flyttar den andra man doppat osv. Då blir det inte några fötter!