tisdag 8 november 2011

Svartvinbärspraliner

Nu har pralintillverkningen dragit igång här igen! Under sommaren blir det inga praliner för mig för när det är varmt är det så svårt att temperera och handskas med choklad.

Jag valde att göra mörka skal med mönster i min magnetform.
Fyllningen består av en svartvinbärstryffel på mörkchoklad. Receptet på den kommer från grundrecept på fruktpraliner ur Choklad-mer av det goda.
Personligen tyckte jag inte att pralinerna blev så goda, svartvinbärstryffeln blev för syrlig för min smak och det var mycket mörk chokladsmak. Jag gillar lite sötare smaker helt enkelt, jag kan tänka mig att en tryffel på svartavinbär och vitchoklad skulle falla mig bättre i smaken.
Min kompis däremot tyckte pralinerna blev jättegoda så hon fick med sig alla hem!Åh det är så roligt att göra praliner, det är många moment och blir ganska kladdigt i köket men när det är dags att knacka ur pralinerna ur formen känner jag mig så nöjd! Nu bublar huvudet av nya pralinsmaker att testa och en ny form hade varit roligt att inhandla också!

3 kommentarer:

MISS ALICIA sa...

Hej!

Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.

Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!

Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?

Välkommen!

Vänliga hälsningar,
www.missalicia.se

PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

Anonym sa...

Åhhh ser underbara ut : ) kram Sofia

Anonym sa...

Riktigt tjusiga! De fick en härlig lila färg. Verkar goda.