onsdag 28 december 2011

Daimpraliner

Så nu är det dags att uppdatera lite här efter jul. Som julgodis i år gjorde jag bara gjutna praliner, sex olika sorter och här kommer den första!

Pralinen består av mörktchokladskal som jag gjort i min magnetform med röda hjärtan på, fyllda med en mörkchokladtryffel med hackad daim. Daimtryffeln blev god och kesellan gjorde den lite extra krämig.
Men gör den inte för tidigt för själva daimen håller sig bara knaprig några dagar.



Daimtryffel
Ca 24 gjutna praliner

1/2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1/2 dl Kesella
25 g rumstempererat smör
ca 50 g daim

Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen så att den smälter.
Rör ner smöret när smeten är ca 40 grader och sedan kesellan.
Hacka daimen och rör ner den.
Låt tryffeln svalna och fyll sedan i gjutna skal.
Tryffeln går också bra att rulla till kulor.

1 kommentar:

vardaxlyx sa...

Ohh daim så är såå gott =)
Kramkram denna torsdag!