fredag 2 december 2011

Saffransbullar

I Söndags bakade jag saffransbullar, jag gjorde degen efter receptet i Riddarbageriets Söta. Av ena halvan av degen gjorde jag vanliga lussekatter och såklart en riktig lussekatt! Tyvärr tror jag att jag hade i för mycket mjöl i degen för lussekatterna känndes väldigt hårda när de kom ut ur ugnen dessutom glömde jag att pensla dem med ägg innan jag bakade av dem. Torra lussekatter är ingen höjdare därför kom jag på att de kunde användas till något annat, vad ska jag visa i nästa inlägg...

Av andra halva av degen testade jag att göra en ny variant med mandelmassefyllning. Det blev verkligen jätte goda! nästa gång ska jag därremot ha i mer russin i fyllningen.
Receptet på dessa bullar kommer härifrån



5 kommentarer:

sana sa...

Det blir jätte gott med mandel fyllning ;d

Hovkonditorn sa...

Håller med att det blir jätte goda med mandelmassa!

Sara sa...

Wiiii! Härligt att se den söta lusse-katten igen...! ;-) Supersöt! Vad gjorde du med de hårda bullarna?

Anonym sa...

Hej!
Trevlig blogg!
Testa att stryka bullarna EFTER att du tagit ut dem ur ugnen, som han beskriver längst bak i "Riddarbageriets söta", dvs: 1 ägg+ 2msk vatten & 1tsk salt. Bir jättegott och saftigt!
Hälsningar Kristina

Kristin sa...

Tack för tipset, ska provas nästa gång.