Gott nytt år!
Den här glassbomben med daimglass och mangosorbet bjöd jag på igår som nyårsdessert. Till glassen serverade jag rårörda hallon&björnbär och kanderade mandlar&valnötter, det blev riktigt smaskigt!
Till förätt blev det Carpaccio på oxfilé och till varmrätt 10 timmars grillad oxbringa även det var mycket gott!
Glassbomb:
1,5 liter Vaniljglass
100g Daim
100g Mjölkchoklad
1 liter Mangosorbet
Rör glassen med en elvisp och blanda i hackad daim och choklad.
Plasta en bunke och häll i glassen. Tryck ner en mindre skål i glassen och ställ in i frysen några timmar.
Rör mangosorben med elvisp. Ta ut den mindre skålen ur daimglassen och fyll hålet med mangosorben. Ställ in frysen.
Ta ut glassbomben ur frysen en halvtimme innan servering och ställ i kylen.
Stjälp upp på ett fat och servera!
Kanderade nötter:
1 äggvita
2 dl nötter
1/2 dl socker
1tsk smaksättning (vanilj, kanel eller vad du vill)
Vispa äggvitan lätt och blanda i nötterna.
Häll socker och smaksättning i en påse, häll i nötterna och skaka påsen så allt blandas.
Häll ut nötterna på en plåt och ställ in i ugnen på 200 grader ca 10 minuter, rör om i nötterna efter halva tiden. Låt nötterna svalna helt, Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar