onsdag 18 januari 2012

Pralin med Mandelnougat

Den här pralinen är fylld med hemmagjord mandelnougat och rostad mandel. Jag tycker nougaten blev sådär, lite för hård och grynig tyvärr.



Mandelnougat
Ca 24 praliner

100gram Mandel
45gram Florsocker
100g Choklad (jag tog hälften mörk hälften ljus) (Jag kanske ska ta lite mindre choklad nästa gång så att nougaten blir lite mjukare)

Skålla mandeln och låt den torka i ugnen en stund.
Kör de varma mandlarna med ungefär en fjärdedel av florsocker i en matberedare så länge att massan blir varm och nästan flytande, det tar 5-10 minuter.
Smält chokladen.
Tilsätt chokladen och resten av florsockret i matberdearen och kör snabbt ihop tills allt är blandat.
Låt nougaten svalna och stelna lite och fyll sedan pralinskalen.



4 kommentarer:

Blomman sa...

Tänkte jag skulle testa att köpa en sådan där pralinform , men då göra cake pops o dem.

Jag har lagt dig i min inspirations-spalt och hoppas att det är ok, annars är det bara att titta in och säga till. kram blomman

http://cupcakeanddreamz.blogspot.com/

Ida sa...

Jättefina praliner du gör! Och vilken fantasi på smaksättningar, haha.

Jag såg att du fått lite luftblåsor i skalen, och tänkte bidra med ett litet konditortips. När du gjuter skalen och innan du tömmer ur chokladen så banka formen i bänken, sida till sida. Hårt hårt och en bra stund. Tills det inte kommer upp några fler luftbubblor. Då får man ett slätt och fint skal utan luftfickor. :)

Kristin sa...

Tack så mycket!

Bankar formen gör jag, hårt och länge tills jag för ont i öronen!!
Men vad menar du med sida till sida?

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

jättefina praliner! Jag skulle kunna äta allihop;-D