I denna omgång av kaffeglass ripplade jag ner en kaffekaramellsås. Det blev verkligen gott och såsen hade en bra konsistens även när den var fryst!
Receptet på kaffeglass finns här
Kaffekaramellsås
1 dl socker
1 msk vatten
1 dl hett kaffe
1 tsk nescafé
2 tsk maizena
Koka en ljus karamell på socker och vatten.
Dra kastrullen från plattan.
Lös upp nescafé i kaffet och häll det i den varma karamellen.
Värm igen tills sockret är upplöst.
Rör ut maizenan i lite vatten och red av såsen.
Låt svalna.
1 kommentar:
Åh! detta måste jag testa, gillar sött me lite smak av caffe och caffeglass var det längesen jag åt :)
här är mitt recept på hemma gjord glass som du kan ha till din sås:
http://fanvagott.se/2012/09/21/hemmalagad-glass/
MVH
/G.
Skicka en kommentar