fredag 14 september 2012

Kladdiga chokladmuffins med chokladkräm

Dessa muffins var en favorit som gjordes ofta när jag var barn. Jag har inte gjort dem på flera år föräns nu och jag måste erkänna att de fortfarande är en favorit! Härligt kladdiga chokladmuffins fyllda med en len chokladkräm. De ska förvaras i frysen och ätas halvfrysta, mums!! 



Chokladmuffins:
ca 15-18st

100g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
Smält smöret. Rör ner sockret och sedan äggen. 
Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
Fyll aliminiumformar 2/3 med smet.
Grädda i ugnen 10-12 min 200 C.

Chokladkräm:
75 g smör
2 tsk vetemjöl
3 msk socker
3 tsk kakao
1 1/2 dl mjölk

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet.
Häll i mjölk och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
Häll sedan krämen i formarna.
Ställ muffinsarna i frysen för att stelna, och förvara dem där tills de ska ätas.
Ta ut muffinsen och ät dem halvfrysta!

5 kommentarer:

Littledessert - Recept och Webbshop sa...

såg super gott ut!

Sara sa...

Åh, vad roligt att du påminde mig om de här goda (godis-) muffinsen! Jag blev super sugen på att baka dem! Kommer du ihåg om det går med "vanliga" muffinsformar (typ de lite stakare från Gekås)? Eller måste det vara aluminium?

Kristin sa...

Ja väldig goda är dem och perfekta att ha i frysen! Jag tror nog det går bra med vanliga formar också.

Hanna - Bakfnatt sa...

De ser väldigt goda ut och det låter riktigt gott med halvtinade kladdiga chokladmuffins =)

Wilma sa...

Ser jättegott ut!! Blir nog dessa till fredags fikat ikväll ! :)