onsdag 27 februari 2013

Äpple och hallonknyten

Detta recept på äpple och russin knyten fanns med i senaste nummret om Allt om mat. Jag gjorde halva satsen med äpple fyllning och andra halvan med hallon. Båda varinterna blev supergoda!!


Hallon eller Äppleknyten
ca 30st
Vetedegen görs efter detta recept

Fyllning:
100g smör
200g mandelmassa
1/4 tsk vaniljpulver

Vispa ihop allt till en jämn smet

2 äpplen
1dl russin                    Eller            Frysta hallon       
1msk socker

Hacka äpplet i centimeterstora bitar och blanda med russin och socker.

Dela degen i två delar och kavla ut till plattor.
Skär degen i 10x10 cm stora fyrkanter.
Lägg på en klick mandelfyllning och sedan lite äpplefyllning eller ca 4 frysta hallon.
Vik hörnerna till mitten och tryck till.
Lägg i formar och låt jäsa 1-1 1/2 timme
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda på 225 grader ca 10 minuter.

Inga kommentarer: