Banankaka är perfekt att göra när man har bananer som snart blir övermogna. Denna kaka innehåller dessutom hackad choklad och valnötter, mycket gott!
Banankaka med chokld och valnötter
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
1 dl valnötter
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält smöret. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker.
Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
Hacka choklad och valnötter. Blanda ihop mjöl, choklad, nötter och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i en smord och bröad form.Grädda på 175 grader i 30-40 minuter.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar