tisdag 19 februari 2013

Banankaka

Banankaka är perfekt att göra när man har bananer som snart blir övermogna. Denna kaka innehåller dessutom hackad choklad och valnötter, mycket gott!

Banankaka med chokld och valnötter

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
1 dl valnötter
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat


Smält smöret. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker.
Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
Hacka choklad och valnötter. Blanda ihop mjöl, choklad, nötter och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i en smord och bröad form.
Grädda på 175 grader i 30-40 minuter.
Klart!

Inga kommentarer: