måndag 25 mars 2013

Lakritskladdkaka med hallon

Detta blir en härligt kladdig kaka med de goda smakerna lakrits och hallon, mums!!

Lakristkladdkaka med hallon

100g smör
3dl socker
2 ägg
4 msk kakao
3 msk lakritspulver (jag använder Kung Markattas)
1/4 tsk vaniljpulver
1 dl vetemjöl
1 dl hallon (färska eller frysta)

Smält smöret och låt det svalna något.
Rör i socker, ägg, kakao, lakritspulver och vaniljpulver.
Rör sist i mjölet och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 22cm i diameter.
Strö hallonen över kakan.
Gräddda på 175 grader i 20-25 minuter.
Klart!

2 kommentarer:

Sara sa...

Åh gud så gott det lät! Måste prova!

Bland bakverk och kastruller sa...

Vad spännande med lakrits och hallon i kladdkaka!! Låter riktigt gott!!