tisdag 25 augusti 2009

Tekakor


Nästa bröd blev mjuka goda tekakor!
5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 gram smör
25 gram jäst
8-9 dl vetemjöl special
Värm mjölken till ca 50 grader. häll mjölken över havregrynen, salt och sirap. låt det stå och svälla i 20 minuter
smält smöret och rör ner det.
smula ner jästen och blande ordentligt
tillsätt vetemjölet och rör till en deg
jäs under bakduk ca 30 minuter, till dubbel storlek
sätt ugnen på 225 grader
häll ut degen på ett bakbord dela i 12 delar. rulla till bollar och tryck eller kavla dem till platta kakor ca 1 cm tjocka.
lägg på plåtar och jäs under bakduk i ca 30 minuter.
grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter
Recept från a piece of cake, leila lindholm

1 kommentar:

Kalasgott sa...

Mmm vad gott med hembakta tekakor!