Allt julgodis blir inte riktigt som man tänkt sig, detta året var det hela 3 sorter som misslyckades.
Först ut var clementinkonfekt (ur boken julgodis) smeten skulle koka till 110 grader och den kokade och kokade men kom inte till högre än 106 grader. Jag ville ju inte koka bort allt så jag hällde upp den i en from ändå. Men den stelnade aldrig ordentligt och smaken var alldeles för söt.
Sen skulle jag göra egen mandelmassa, det gick bra och den fick bra smak och konsistens. Men sen skulle jag blanda i florsocker så det blev marsipan, till marsipangrisar, då började massan vätska sig och blev hård och smulade sönder. Några grisar gick inte att forma men jag kan nog använda den i någon kaka ändå.
Fransk nogat tänkte jag försöka mig på igen, jag gjorde det förra året också men då stelnade aldrig massan. och i år stelande den och blev alldeles för hård när jag vispade ner sockerlagen, jag höll på att förstöra visparna också.
Undrar vad som gick fel?
2 kommentarer:
Skönt att höra att jag inte är ensam om att misslyckas med julgodis. ;)
Har varit med om samma med Fransk Nougaten. Första stelnade inte och andra stelnade så det bidde smuligt.
Har dock kommit på att jag nog vispat för mycket. Tror jag... :-)
Skicka en kommentar