tisdag 15 december 2009

Pecan Fudge

Ur den fina boken Vinterns Söta lagade jag en fudge med chokladsmak och pecannötter.
Detta är första året jag lagar fudge och mitt andra försök, visst blir det gott men jag tycker nog att det är för sött. Nästa gång ska jag prova lingonfudge, jag tror lingonen bryter av bra mot det söta.
Choklad & Pecannötsfudge:
50g smör
3 msk kakao
5 dl socker
2 dl mjölk
100g mörk choklad
2 msk ljus sirap
1 dl hackade pecannötter (eller någon annan nöt)

Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform
Förbered ett kallt vattenbad i diskhon
Blanda alla ingredienser, utom nötterna i en kastrull
Koka upp under omrörning
Koka till 113 grader
Ta direkt bort kastrullen från plattan och doppa den i vattenbadet ca 5 sekunder för att kokningen ska avstanna
Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49 grader
Vispa då fudgen kraftigt tills den börjar förlora sin glans ca 10 minuter
Blanda i nötterna
Tryck med oljade fingrar ut fudgen i formen.
Låt den stelna i kylen och skär sen upp i bitar

1 kommentar:

Danielle sa...

Vilken underbar blogg du har! Här kommer jag titta in ofta! Vad roligt att du gillade polkagrisskorporna, de är riktigt goda tycker jag.