Året började jag med att baka bröd ur min nya brödbok Bröd från Brunkebergsbageri, som jag sedan annvänt flitigt hela året.
Jag bakade polkagriscupckaes till månadens sötsak och provade på att göra egna gjutna praliner.
Det var en kall vinter och jag värmde mig med varma drycker och bakade även semlor och några goda moussetårtor!
Maj började bra och jag fick en efterlängtad Kitchen Aid i present!
Sedan var det dags för Arlas tävling Nationaldags tårtan. Jag skickade in två bidrag varav mitt ena, Rabarber & Jordgubbsmousse tårta gick vidare till topp tio. Sedan blev mitt bidrag en av de tre som fått flest röster och jag fick åka till Stockholm och vara med i direktsändning i Tv4 förkväll när nationaldags tårtan utsågs. Sverigerullen vann och jag kom trea!
När sommaren kom bakade jag min första våningstårta och mina första macarons.
Jag bakade mycket med bär och la deserten på grillen.
Sedan kom äpplena och jag gjorde äpplemos och flera goda äpplebröd!
När vintern började närma sig provade jag att göra mer praliner med olika fyllningar och mönster.
Jag bakade grovt rågbröd, och när julen kom närmre blev det både pepparkaksbak och gott vörtbröd!
3 kommentarer:
Vilka härliga bilder! Och vad mycket du hunnit med!
Vad duktig du är, vilken jättefin årskrönika! Jag gjorde inte mina collage själv måste jag erkänna, jag outsourcade det till sambon. Han jobbar ju ändå med bildhantering, så det går så mycket snabbare för honom... och jag har inget tålamod och blir bara arg... Tur att jag kan muta honom med mat i alla fall. ;-)
Tack så mycket!
Skicka en kommentar