måndag 8 oktober 2012

Blåbärscheesecakeglass

Den här cheesecakeglassen blev god, krämig och med bra smak av creamcheesen.
Blåbärsrippeln därremot tyckte jag blev sådär, för söt och så blev den isig när den var fryst så nästa gång får jag hitta på något annat att rippla ner i glassen! 
Cheesecakeglass
4 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 vaniljstång
6 äggulor
2 dl socker
300g creamcheese

Koka upp grädde, mölk och vaniljstång.
Vispa socker och äggulor pösigt.
Vispa ner den varma gräddmjölken och häll sedan tillbaka det i kastrullen.
Värm under omrörning till 85 grader. Låt svalna.
Vispa upp creamcheesen och rör ner glassmeten lite i taget.
Låt glassmeten stå till sig i kylskåp, gärna över natten.
Kör i glassmaskin. När glassen är färdig varva den med blåbärsrippel i en eller flera burkar och frys in.
Klart!

Blåbärsrippel
100g blåbär
1 dl socker
1/2 dl vatten
1 tsk maizena

Koka ihop blåbär, socker och vatten några minuter.
Rör ut maizenan med lite vatten och vispa sedan ner den och låt det koka lite till.
Låt svalna helt.

Inga kommentarer: