söndag 28 oktober 2012

Pizzabullar

Pizzabullar är väldans gott att ha i frysen när man behöver lite snabb energi. Jag delade degen och gjorde med två olika fyllningar en med skinka och en med korv&bacon. Båda blev goda och det går bra att fylla bullarna med lite vad som helst!

Pizzabullar
30-40st

50g jäst
5 dl mjölk
1 ägg
100g smält smör
1 tsk salt
2 tsk sirap
12-13 dl vetemjöl

Rör ut jästen i mjölken, tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg.
Låt jäsa 45-60 minuter.
Kavla ut degen till två rektanglar ca 1/2 cm tjocka.
Bred ut tomatpuré och ketchup och strö sedan ut fyllningen över degen.
Rulla ihop degen och skär i bitar som läggs i bullformar.
Pensla på uppvispat ägg och grädda på 200 grader i 10-12 minuter.

Fyllning 1: (till en halv sats)
1/2 tub tomatpuré
lite ketchup
150g skinka, hackad i bitar
oregano
riven ost, en näve eller två

Fyllning 2: (till en halv sats)
1/2 tub tomatpuré
 lite Ketchup
1 paket bacon, stekta i småbitar
2 chorizo korvar, hackade i bitar och stekta
Chiliflakes
Oregano
riven ost, en näve eller två

Grundreceptet kommer från Tofvehult - drömmen om ett kafé

Inga kommentarer: