onsdag 10 oktober 2012

Tårtbotten

Detta recept brukar jag använda till  3-delad tårtbotten. Om man vill kan man smaksätta tårtbotten med t.ex. vanilj, rivet citronskal eller byta ut lite av mjölet mot kakao.

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Smöra och bröa eller mjöla en springform. Jag brukar använda en 22cm eller en 24cm form.
Vispa ägg och socker riktigt riktigt pösigt.
Sikta i vetemjöl, potarismjöl och bakpulver och vänd ner det med en slickepott.
Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i ca 30-40 minuter.
Låt kakan svalna en stund och vänd den sedan upp och ner på ett bakgaller. Detta gör jag för att få en jämnare botten.
När kakan kallnat helt packa in den i plastfolie och lägg i frysen.
Anledningen till att jag fryser kakan är att den är mycket enklare att dela i tre delar efter den varit fryst.
Dessutom kan du förbereda kakan i god tid och sedan förvara den i frysen.
Det går ganska fort att tina kakan så ta upp den någon eller några timmar innan den ska fyllas!

Inga kommentarer: