onsdag 8 december 2010

Pepparkakshus

När jag var yngre bakade jag och pappa ofta pepparkakshus till julen. Nu var det ett tag sen sist men i år blev det äntligen ett pepparkakshus igen! Eftersom jag inte hittade något bra mönster på nätet beställde jag boken pepparkakshus & mera julbus. I boken fanns förutom mallar även en del recept och julpyssel. Däremot kan jag tycka att en del av mallarna var lite udda, t.ex. fanns det på en kompost om man nu skulle vilja bygga det?
Jag valde i alla fall att bygga lusthuset som var på bokens framsida och så här blev det.Jag hade lite problem att få ihop taket, dom små takbitarna passade inte alls, de var alldeles för stora men i boken fanns tipset att man kunde fila till med rivjärn och det funkade väldigt bra. Som sagt blev taket ganska skevt men det mesta gick att täcka med lite kristyr!Det här modeleringsverktyget var jätte bra till att skära ut delarna!

5 kommentarer:

maui sa...

snyggt

Sanne Erlandsson sa...

Så sött det blev, vilken rolig bok!
Insåg mina begränsningar iår så jag köpte färdiga delar som jag satte ihop och barnen dekorerade.
Men nästa år så....
Jag brukar skära mina delar efter jag gräddat dem (när de fortfarande är varma), då brukar det vara lättare att få vassa kanter!

Emelie sa...

Vad fint! Kanske kan bli nästa års projekt! Här hemma blev det ett "vanligt" hus eller vad man ska säga! :) Jag undrar vad du använde för att fästa gelantinbladen med i fönstrena? Jag fick dem inte att fastna när jag höll på (jag använde mig av kristyr)

Kristin sa...

Sanne: Tackar. Jag försökte också skära till delarna när det kom ut från ugnen men de stelnade så fort så jag hann bara göra 1 eller 2 bitar på varje plåt...

emelie: Tack! Jag annände smält socker för att få fast gelatinbladen.

Erika - Bakglädje sa...

Vilket härligt pepparkakshus. Blir så imponerade av alla som bokar och sätter ihop sitt eget pepparkakshus. Någongång ska jag också göra det.