I helgen bakade jag en prinsesstårta!
Jag har inget exakt recept men ungefär såhär brukar jag göra min prinsesstårta:
Baka en tårtbotten.
Koka vaniljkräm antingen egen eller kokmarsan, jag brukar göra på ungefär 5 dl vätska.
Tina ca 3-4 dl frysta hallon (eller ta lite olika bär) och rör i lite florsocker efter smak.
Vispa ca 5 dl grädde.
Dela tårtbottnen i tre delar och sprtitsa två varv med vaniljkräm längst ut. Bred ut hallonen i mitten och
bred sedan en klick grädde över bären. Lägg på nästa botten.
Spritsa eller bred ut vaniljkrämen över bottenen och bred sedan över ett lager grädde.
Lägg på den sista bottnen och bred grädde över och runt om.
Nu brukar jag låta tårtan stå i kylen några timmar eller över natten tills den ska dekoreras.
Kavla ut marsipanen och lägg över tårtan, skär bort kanten och dekorera med vad du vill!
3 kommentarer:
Vilken tjusig tårta! /Liza
Så fin den är Kristin!
Tack så mycket!
Skicka en kommentar