Kaffefyllning i biskvier blev en riktig fullträff!
Biskvier
125g socker
60g äggvita (ca 2st)
250g mandelmassa
Lös sockret med hälften av äggvitan.
Tilsätt mandelmassan och blanda till en klumpfri deg.
Tilsätt resten av äggvitan.
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar (jag gjorde ungefär som en femkrona i storlek) på ett bakplåtspapper.
Baka på 180 grader i ca 12-14 minuter
Lossa kakorna försiktigt och låt svalna på galler.
Kaffesmörkräm
200g rumstempererat smör
2äggulor
2 dl florsocker
Nescafépulver
Vatten
Vispa smör, äggulor och florsocker till en jämn kräm.
Lös upp nescafépulver i lite vatten och rör ner i smörkrämen tills du fått en god kaffesmak.
Bred smörkrämen på biskvibottnarna och ställ i kylen så de stelnar.
Glasyr
150g mörkchoklad
Smält chokladen och doppa de kalla biskvierna i chokladen.
Låt stelna och förvara i kyl.
De går också utmärkt att frysa biskvierna och de är mycket goda att äta lite halvfrysta!
2 kommentarer:
Ha ha, helt LIVSFALIGA att ha i frysen tydligen..!! ;-)
Jag lovar att jag ska spara några biskvier till dig nästa gång så du får smaka. Men det blir inte lätt att ha dem liggandes i frysen för lännge...;-)
Skicka en kommentar