tisdag 12 juni 2012

Filmjölksbröd med rågkross

Jag gillar filmjölksbröd eftersom det går så fort att röra ihop. Denna gång provade jag att ha i rågkross i degen och det tycker jag var jättegott, brödet kändes väldigt saftigt!


Filmjölksbröd med rågkross

2dl rågkross
2dl vatten
4dl grovt rågmjöl
3dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
5dl filmjölk
1tsk bikarbonat
1/2dl mörk sirap

Koka rågkross och vatten några minuter tills vattnet kokat in.
Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Rör ner filmjölk och sirap och sedan rågkrossen.
Häll i en smord brödform.
Grädda på 175 grader i ca 1 1/2-2 timmar.

1 kommentar:

Hitta Recept sa...

Hej,

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Med vänliga hälsningar,

Ann-Sofi
Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no