onsdag 27 juni 2012

Krämig Nötkaka

Det här är en mycket god och saftig kaka med smak av hasselnötter. Servera den gärna tillsamnas med apelsingrädde, mums!
Receptet kommer från Arla


Nötkaka
3 dl hasselnötter
1 dl smält smör
2 dl socker
3 ägg
125g kesella
2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk bakpulver

Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smält smör och socker.
Tilsätt äggen, ett i taget och sedan kesellan.
Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör sedan ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 22cm i diameter.
Grovhacka resten av nötterna och strö över kakan.
Grädda på 200 grader i 18-20 minuter, den ska vara lite krämig i mitten.
Låt kakan svalna.

Apelsingrädde
2dl vispgrädde
1dl florsocker
125g kesella
rivet skal av 1 apelsin

Vispa grädden och rör ner socker, kesella och apelsinskal.
Servera apelsingrädden till kakan.
Klart!

Inga kommentarer: