Det här är en mycket god och saftig kaka med smak av hasselnötter. Servera den gärna tillsamnas med apelsingrädde, mums!
Receptet kommer från Arla
Nötkaka
3 dl hasselnötter
1 dl smält smör
2 dl socker
3 ägg
125g kesella
2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk bakpulver
Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smält smör och socker.
Tilsätt äggen, ett i taget och sedan kesellan.
Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör sedan ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 22cm i diameter.
Grovhacka resten av nötterna och strö över kakan.
Grädda på 200 grader i 18-20 minuter, den ska vara lite krämig i mitten.
Låt kakan svalna.
Apelsingrädde
2dl vispgrädde
1dl florsocker
125g kesella
rivet skal av 1 apelsin
Vispa grädden och rör ner socker, kesella och apelsinskal.
Servera apelsingrädden till kakan.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar