onsdag 20 juni 2012

Limebiscotti

Dessa knapriga biscotti har fått smak av lime och innehåller även mandlar och pinjenötter. Mycket gott!


Limebiscotti
100g mandel
75g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
skal från 1 lime
2 ägg

Hacka nötterna grovt och blanda dem med vetmjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och rivet limeskal i en bunke.
Häll i äggen och arbeta ihop till en deg med händerna. Tillsätt ev. någon tsk vatten om degen inte går ihop.
Forma degen till 3 rullar och lägg på en plåt.
Grädda på 175 grader ca 25 minuter.
Ta ut längderna och låt dem svalna någon minut och skär dem sedan på snedden i skivor.
Sänk ugnen till 100 grader och ställ tillbaka skorporna och låt dem torka ca 30 minuter tills de är helt torra.
Klart!

3 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Jag gillar att du använt lime i dessa, de får en frisk smak!

Smulansbakblogg sa...

så mumsigt,perfekt till picknicken.

Kristin sa...

Ja lime blev oväntat gott att ha i!