måndag 25 juni 2012

Hallon&Limebiskvier

Biskvier tycker jag är riktigt gott. Dessa fyllde jag med en hallon&lime smörkräm och doppade i vitchoklad. De blev en väldigt god och frisk kombination med den söta mandelbottnen!



Biskvier
125g socker
60g äggvita (ca 2st)
250g mandelmassa

Lös sockret med hälften av äggvitan.
Tilsätt mandelmassan och blanda till en klumpfri deg.
Tilsätt resten av äggvitan.
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar (jag gjorde ungefär som en femkrona i storlek) på ett bakplåtspapper.
Baka på 180 grader i ca 12-14 minuter
Lossa kakorna försiktigt och låt svalna på galler.

Hallon&Limesmörkräm
200g rumstempererat smör
2äggulor
2 dl florsocker
10st hallon
rivet skal av 2 lime

Vispa smör, äggulor och florsocker till en jämn kräm.
Tilsätt hallon och rivet limeskal och rör så att hallonen mosas och allt blandas.
Bred smörkrämen på biskvibottnarna och ställ i kylen så de stelnar.

Glasyr
150g vitchoklad

Smält chokladen och doppa de kalla biskvierna i chokladen.
Låt stelna och förvara i kyl.
De går också utmärkt att frysa biskvierna och de är mycket goda att äta lite halvfrysta!

1 kommentar:

Tulipan´s bakverk sa...

sååå gott :) Finns inget godare än att kombinera olika smaker i biskvier :)