Det är här en snabb bakad variant av morotskaka. Rulltårtan blev jättegod och nötterna i fyllningen passade bra till!
Morotsrulltårta
3 ägg
150g socker
1/2dl vispgrädde
150g vetemjöl
1 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
120g rivna morötter
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner grädden.
Blanda mjöl, kanel och bakpulver och vänd ner i smeten och sist de rivna morötterna.
Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 5-10 minuter tills ytan är gyllene.
Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det när den svalnat något.
Dra av bakplåtspappret. Låt kakan svalna helt.
Fyllning
200g creamcheese
1 1/2 dl creme fraiche
3-4 msk florsocker
50g hackade valnötter
rivet apelsinskal
Blanda creamcheese, creme fraiche och florsocker. Rör i nötter och rivet apelsinskal.
Bred fyllningen över kakan och rulla ihop tårtan.
Smält ev. lite choklad och ringla över tårtan. Förvara i kyl.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar