fredag 8 juni 2012

Mazarinkaka mad hallonglasyr

Det här är en kaka som är lätt att baka och som har en god smak av bittermandel, mycket gott!


Mazarinkaka

175g smör
75g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Smörj och mjöla en form med ca 24cm diamater.
Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ägget med bittermandel och mjölk i en skål.
Tilsätt socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.
Rör ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda på 150 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Låt kakan svalna något.

Hallonglasyr

1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt

Blanda florsockret och hallonsylten och bred över kakan.
Klart!

1 kommentar:

Katarina sa...

Mazariner och mazarinkaka är mycket gott!